Öko-és vízitúrák

Motorcsónakos öko-és vízitúráink, élményhajózás

Túráinkat igény és úticél alapján szervezzük és bonyolítjuk  a Tisza-tó teljes területén illetve a Tisza folyón.

Útvonalkínálatunk a A Tisza-tó robbanómotorral bejárható területeire vonatkozóan a következőkből túrákból áll:

Kilátótúrák, Napfelkelte -Naplementetúrák a Poroszlói-medencébe

 • Túrák a csak vízen megközlelíthető kilátókhoz (Küszvágó csér és Fattyúszerkő kilátóhoz): Tiszafüreden, az Albatrosz Kikötőből indulva az Örvényi- morotván át kijutunk az élő Tiszára, ahol menet közben a vízről megfigyelhetjük a gyönyörű úszóházak sorát.  A VI. számú öblítő csatornán át a Küszvágó csér kilátóhoz megyünk, ahol a csónakból kiszállva, a kilátóba felérve, páratlanul szép táj tárul a szemünk elé. Rálátni a Poroszlói medencére és a közeli településekre. Tiszta időben a Mátra vonulatai is láthatóak. Megfigyeljük a kilátó közvetlen közelében fészkelő cséreket és hallgatjuk hangos ricsajukat. A hely békéje, a természet egyszerűsége magával ragadó. Az utunk során látható állatokkal és növényekkel mutatjuk meg a tó igazi arcát. Igény szerint, a gasztronómiai élvezeteknek hódolva, kikötési lehetőség is van a helyi ízek kóstolására.
 • Napfelkelte túrák: Az Albatrosz kikötőből indulunk a Küszvágó csér kilátóhoz. A hajnal még dereng, mikor elindulunk. A vízen illetve a kilátónál ér minket a pirkadat. Páratlan élmény a horizonton megjelenő vörösen kelő nap. Visszaérkezéskor jutalmunk egy friss gőzölgő meleg kávé! 🙂
 • Naplemente túrák: Az Albatrosz kikötőből indulva 2 órás túra a Poroszlói-medencébe. Alkonyatkor a víz olyan, mintha olajjá válna. A naplementében iszogató fecskék sokaságának látványa felejthetetlen élmény. A hely békéje átjár mindent. Egyszer mindenképp látni kell.

           Ezen túráink időtartama 2 óra

Térkép megtekintése

Madárrezervátumi túrák a Valki-medencébe:

 • Tiszafüred, Albatrosz Kikötőből indulunk a Valki-medencébe, a madárrezervátumot megtekinteni. A páratlanul gazdag állat-és növényvilággal rendelkező terület, igazi kuriózum a természeti élőhelyek között. Itt találjuk a tavon a legtöbb madarat, melyet kiegészít az út vadregényes jellege. Megfigyelhetjük a kormoránok és gémek fészkelőhelyeit, a tó ezer virágát, köztük a tünferfágyolt ,mely egész területeket fed be, és a “rovarevő” közönséges rencét. Ezt a túrát minden természetkedvelő kedves Vendégünknek ajánlom.

           Ezen túráink időtartama 2 óra

Térkép megtekintése

Körtúráink, hosszabb túráink

 • Kilátókörtúra: Igény szerint nagyobb túrákra, távolabbi területekre kalauzoljuk el kedves Vendégeinket. Tiszafüreden, az Albatrosz Kikötőből indulva a Kis-Tiszán átmegyünk Poroszlóra, majd a Csapói Holt-Tiszán a Fattyúszerkő kilátó és Küszvágó csér kilátó érintésével a VI-os számú öblítő csatornán visszahajózunk Tiszafüredre az Albatrosz kikötőbe. Ez a körtúra , értékes és felejthetetlen látnivalókkal ajándékozza meg a résztvevőket. Az utunk során látható állatokkal és növényekkel mutatjuk meg a tó igazi arcát. Igény szerint, a gasztronómiai élvezeteknek hódolva, kikötési lehetőség is van a helyi ízek kóstolására.
 • Madárrezervátumi körtúra: Az Albatrosz kikötőből indulva a Kis-Tiszán áthajózva Poroszlóra, nem balra, hanem jobb fordulunk és átmegyünk a 33-as út  alatt, így kijutva a Dühös-laposra. Onnan a madárrezervátum területére hajózunk és Apponyháton hagyjuk el a Valki-medencét. Igazi felfedezőtúra két medence érintésével. 
 • Kiegészítés képpen lehetőség van Poroszlón kiszállni, az Ökocentrumban látogatást tenni és végig sétálni a vízisétányon

        Ezen túráink időtartama 3 óra

További úticélok:

 • Gasztrótúráink: A Tisza-tó és térsége nemcsak a  természeti adottságaival,  hanem a gasztronómiai értékeivel is kiemelkedik. Az alföldi emberek családi hagyománya, hogy szeretetüket a megvendégeléssel mutatják ki.  Ennek ismerik minden csízióját, jóízű fogások, remek ételek készítésével. Motorcsónakos gasztrótúráink lehetőséget adnak a tó gazdag növény- és állatvilágának megismerésére, miközben a helyi éttermek kiváló halételeit kóstolhatjuk meg.    Megmutatjuk hol főzik a legjobb halételeket és hol a legfinomabb a halászlé.
 • Fotós túrák, madármegfigyelő túrák: Igény szerint lehetőség van madármegfigyelő, fotós túrákra a nap minden szakaszában a tó teljes területen.
 • Tanösvény látogatás vízitúrával összekötve: a Tisza-tó területén több, kalandos és  informatív tanösvénytúrát tudunk meglátogatni. A Tiszavirág Tanösvény, és a  Pákász Tanösvény  szárazföldi ártéri területen fekszik, de megközelítése csónakkal lehetséges. 

A Tisza-tó  érintetlen, vadregényes víziútjai  sokszor titokzatosak.  Léteznek olyan elzárt helyek melyek csak vízi úton megközelíthetők. Túráinkon bepillantást nyerhetünk a tó vadregényes területeibe,  megismerhetjük különleges növény- és állatvilágát. A Tisza-tó egy igazi vízi paradicsom a természetet kedvelő látogatók számára.

A túra alatt mesélünk a Tisza-tó természeti értékeiről, és  vendégeink kéréseihez, igényeihez igazodva ott töltünk el több időt, ahol kérik. Lehetőség van hosszabb időre is csónakot foglalni, vagy ebédelni/vacsorázni pl. a Tisza-folyó partján lévő kiváló éttermekben, illetve családias hangulatú vendéglőkbe. 

Túrák bővebb leírása:

Jelenleg két alapvető túra típus van: a kishajós rövidebb ökotúrák a Tisza-tavon, és az egész napos élményhajózások a Tiszán.

Tiszafüred – Dinnyéshát – Tiszafüred: egész napos program

  • Reggel nyolc órás indulás javasolt. Ez kicsit korainak számít, de a reggeli Tisza és a finom kávé az Aranyosi kikötőben mindenkit kárpótolni fog!
  • Dinnyéshátra megérkezve több alternatíva is kínálkozik. Hajóval folytatva az utat megtekinthetjük Kiskörét, a Tisza-tó déli végpontját, ahol a hallépcső mellett az újonnan átadott vendéglőben ebédelhet a kis csapat.
  • Strandolhatunk kicsikkel és nagyokkal Dinnyésháton, vagy átlátogathatunk Abádszalókra, a méltán híres szabad vízi strandra.
  • A hazaindulás délután három és négy között esedékes. Hazaúton egy korai vacsora a Stégben, vagy egy kitérő a Sarudi-medencébe teheti széppé az estét, amikor a naplementében a fecskék isznak a végtelennek tűnő víztükörből…

Térkép megtekintése

Tiszafüred – Aranyosi Kikötő – Sarudi-medence – Sarud – Tiszafüred: Fél napos program érkezés után

  • Délelőtt tízes, vagy tizenegyes indulás. (A tizenegyes indulás mellett a Tisza-tó Expressz tízes érkezése áll…). Későn indulunk, de ez egy igazi pihenős strandolós nap…
  • Frissítő a melegben az Aranyosi Kikötőben.
  • Sarudi-medence: horgonyzás és úszkálás, vagy sarudi strand: hamisítatlan lángosos, fröccsös strandolás
  • Naplementés hazatérés

Térkép megtekintése

Tiszafüred – Buláti sziget – Tiszabábolna – Tiszacsege – Sóderos – Tiszafüred: Egész napos élményhajózás

  • Kilenc órakkor indulás a tízes öblítőn keresztül
  • Megállók a Buláti szigete, vagy Tiszadorozsmán a komp előtt
  • Tiszacsege: rövid séta majd ebéd a tiszacsegei Halászcsárdában
  • Hzazérkezés előtt rövid strandolás a Sóderosnál az élő Tiszában

Térkép megtekintése

Motorcsónakos túrák árai:

Öko-és vízitúrák  Lutra motorcsónakunkkal a Tisza-tó védett vizein, szakképzett vezetővel és szakvezetéssel max 5 fő ( gyerekek esetében több):

 • 1 órás túra : 10.000 Ft/ hajó
 • 2 órás túra: 20.000 Ft/hajó
 • 3 órás túra 28.000 Ft/hajó

További órák 8.000 Ft/óra/csónak

Élményhajózás Heléna nevű hajónkkal, a Tiszán és a Tisza-tó nem védett vizein, szakképzett vezetővel max 4fő ( gyerek esetében több)

 • 1 órás: túra: 29.000 Ft/hajó
 • 2 órás túra: 49.000 Ft/hajó
 • 3 órás túra: 68.000 Ft/hajó

További órák: 19.000 Ft/ óra/ hajó

Nálunk, a HajócsavarGO-nál nem ültetünk össze vendégeket! 

Bankkártyát és SZÉP Kártyát elfogadunk!

Mi is szeretjük a természetet.

Mi is itt ismertük meg a Tisza-tó kincseit. Egyszerű turisták voltunk, akik többet szerettünk volna megtudni. Mi még megismerhettünk olyan „víziembereket”, akik egész életüket itt élik, és elhivatottságuk és tiszta értékrendjük előttünk áll. A kíváncsiság felkeltése azonban nem könnyű! 

Az eltérő igények között is kialakult azonban egy olyan rendszer, aminek célja nem csak a hely bemutatása, egyszerű csónaktúrázás, hanem a hely szellemének, élettempójának átadása. Élményturizmus és élménypedagógia ez, aminek eredménye nem csak a kikapcsolódás, kizökkenés, hanem látásmódunk változása, ami hozzánk hasonlóan, életmóddá, viselkedésünk meghatározójává válhat, tehát egy életre szóló élmény marad.

Több év tapasztalat

Kiváló Értékelések!

Gyorsan válaszolunk!

Biztonságos élmények!

Translate »